Ηπειρωτική πίτα
Παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα ή, αλλιώς, Μπαμπανάτσα (αλλά εδώ με αβγά!)
Υλικά
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό σπανάκι
½ κιλό σέσκουλα (ή όποια άλλα χόρτα βρούμε)
½ κιλό φέτα τυρί
4 αβγά
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα χόρτα και τα κόβετε, με ψαλίδι, σε ένα μεγάλο μπωλ/σαλατιέρα.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνετε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάτε τα δύο αβγά, τα προσθέτετε και τα χτυπάτε μαζί με το αλεύρι, με ένα σύρμα.
Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό με το μάτι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστος χυλός.
Σπάτε με το χέρι τη φέτα και τη ρίχνετε στο μπωλ με τα χόρτα, και ρίχνετε λίγο πιπέρι. Χτυπάτε τα άλλα δύο αβγά, σε ένα μπολάκι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τα ρίχνετε και αυτά μέσα στα χόρτα.
Απλώνετε τον μισό χυλό σε μια λαδωμένη φόρμα, ρίχνετε από πάνω τα χόρτα με τη φέτα, διαλύετε τον υπόλοιπο χυλό με λίγο νερό και τον περιχύνετε πάνω από τα χόρτα σε ένα μέτριο ταψί.
Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια κεφαλογραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 190°C.