Κριθαράκι με Δαφνόφυλλα και κύμινο

Κριθαράκι με Δαφνόφυλλα και κύμινο

Μυρωδάτο, νόστιμο κριθαράκι σε μια πρωτότυπη εκτέλεση

Υλικά

500 γραμμάρια κριθαράκι
2 δαφνόφυλλα
κύμινο
2 κρεμμυδάκια
3-4 σκελίδες σκόρδο
μισό φλυτζάνι λάδι
αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνετε με νερό. Την γεμίζετε μέχρι τη μέση και βάζετε να πάρει μια καλή βράση, αφού έχετε ρίξει αλάτι, δαφνόφυλλα και κύμινο.
Αφού κοχλάσει, ρίχνετε και το κριθαράκι. Το αφήνετε να φουσκώσει, ανακατεύετε να "πιεί" τα υγρά του και είναι έτοιμο.
Ρίχνετε τριμμένη μυζήθρα ή κάποιο άλλο αλμυρό τυρί - αν είναι του γούστου σας