Γλυκό: τρουφάκια σοκολάτας
Φτιάξτε μικρές γευστικές μπουκίτσες σοκολάτας και αφεθείτε στην απόλαυση.
Υλικά
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
2 φλιτζάνια κομμένη σε μικρά κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα
1/3 του φλιτζανιού κακάο
Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα βάλτε την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει.
2. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
3. Βάλτε και τα κομματάκια κουβερτούρας και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.
4. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χύστε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ.
5. Σκεπάστε το με μια μεμβράνη και όταν κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
6. Πλάστε μικρές μπαλίτσες σοκολάτας και κυλήστε τες σε ένα πιάτο με κακάο μέχρι να πάει παντού.
7. Απολαύστε και φυλάξτε τις υπόλοιπες σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο μέχρι και για 2 εβδομάδες.