Γλυκό: σοκολατένια cupcakes με γκανάς σοκολάτας
Σοκολάτα με σοκολάτα; Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Υλικά
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι νερό
120 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1 και 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
1 και 1/2 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
Για τη γκανάς σοκολάτας
300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάλτε 18 θήκες για cupcakes στις ειδικές φόρμες.
2. Βάλτε τη σοκολάτα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
3. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά κάθε φορά
4. Προσθέστε τα δύο είδη αλευριού και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα τέλεια ομογενοποιημένο μείγμα.
5. Προσθέστε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε ξανά.
6. Μοιράστε στις θήκες για cupcakes με ένα κουτάλι και ψήστε για 20 λεπτά.
7. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
8. Για τη γκανάς βάλτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα μείγμα ομοιογενές και γυαλιστερό.
9. Απλώστε πάνω από κάθε cupcake και αφήστε τα να κρυώσουν.