Κρύα σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά

Γωγώ Φούντα
Κρύα σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά

Mία υπέροχη, εύκολη και δροσερή συνταγή, ιδανική για τον καύσωνα του καλοκαιριού η οποία θα σας χορτάσει χωρίς να σας φουσκώσει...

Υλικά:

300 gr. ζυμαρικά
250 gr. φιλέτο σολομού καπνιστό
3-4 αγγουράκια τουρσί
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη τουρσί
1 λεμόνι
1 μικρό ματσάκι άνιθο
Μαγιονέζα
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση:

Eπιλέγουμε τα ζυμαρικά της προτίμησής μας, τα οποία μπορεί να είναι βίδες, πένες, ριγκάτι, φιογκάκια ή κοχύλια. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά, τα κρατάμε al dente και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα αγγουράκια σε ροδέλες, την κάππαρη, λίγο ξύσμα λεμονιού, το χυμό από το μισό λεμόνι, το κρεμμύδι και τον άνιθο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και όση μαγιονέζα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε τη σαλάτα, την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.