Λαχταριστή ομελέτα με ελιές, ντομάτα και μανούρι
Μια πρωτότυπη παραλλαγή στην αγαπημένη μας ομελέτα
Το Σαββατοκύριακο δεν θέλει πολλά πολλά, θέλει όμως ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο brunch. Και τι είναι το brunch χωρίς τα αυγά του; Αυτή η διαφορετική ομελέτα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.
Υλικά
8 αυγά, αν βρείτε χωριάτικα ακόμα καλύτερα
2 ντομάτες ώριμες, μεσαίου μεγέθους, τριμμένες
120 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
8 πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι) κομμένες σε ροδέλες
2 κσ γάλα φρέσκο
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες, και αλατοπιπερώνετε.
2. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το μείγμα αυγών - ντομάτας και αφήνετε, σε μέτρια φωτιά να σιγοτηγανιστεί.
3. Όταν είναι έτοιμη από κάτω, με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζετε προς τα κάτω και την λιγότερο ψημένη πλευρά της ομελέτας, προκειμένω να ψηθούν ομοιόμορφα.
4. Όταν έχει ψηθεί και η άλλη πλευρά, προσθέτετε τις ελιές από πάνω και το θρυμματισμένο τριμμένο τυρί, αφήνετε λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί ελαφρώς το τυρί και σερβίρετε ζεστή.