Γλώσσα στο τηγάνι με σάλτσα κρασιού
Νόστιμα φιλέτα γλωσσας σε σάλτσα γλυκού κρασιού
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας
1 ποτηράκι του λικέρ γλυκό λευκό κρασί
4 κσ ελαιόλαδο
1 κσ κάππαρη, ξαλμυρισμένη
ξερός δυόσμος, τριμμένος
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, αντικολλητικο κατά προτίμηση, αφήνετε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτετε προσθέτουμε τη γλώσσα και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και πασπαλίζετε με λίγο δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το ξύσμα λεμόνιου και την κάππαρη.
Ανακατεύετε προσεκτικά, κατα προτίμηση κουνώντας απαλά το τηγάνι. Σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε ζεστά.
Tip*
Ταιριάζει υπέροχα με άγρια χόρτα, ή κάποιο είδος πράσινης σαλάτας.