Γλυκό: αυθεντικό ιταλικό ζαμπαγιόνε

Γλυκό: αυθεντικό ιταλικό ζαμπαγιόνε

Φτιάξτε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ιταλικά γλυκά.

Υλικά
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κρασί Marsala

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπεν μαρί, που όμως το πάνω μπολ δεν ακουμπά στο νερό που βράζει χτυπήστε μαζί τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα μείγμα αφρώδες και πηχτό.
2. Προσθέστε και το κρασί και συνεχίστε το κτύπημα για 4-5 λεπτά,
3. Συνεχίστε το κτύπημα μέχρι να έχετε μια παχιά κρέμα (θα μένει πάνω στο κουτάλι σας). Φροντίστε τα αυγά σας να μαγειρεύονται απαλά ώστε το μείγμα σας να μην έχει γρουμπουλάκια.
4. Σερβίρετε αμέσως πάνω από φρούτα ή μπισκότα.