Γλυκό: παγωμένη μους σοκολάτας
Φτιάξτε αυτό το γλύκισμα, ιδανικό για να σας δροσίσει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
60 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα 70% περιεκτικότητας σε κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
60 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ πορτοκάλι
2 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1.Βουτυρώστε ελαφρά δύο πυρίμαχα φορμάκια. Στρώστε στα πλαϊνά διαφανή μεμβράνη και αφήστε αρκετή να περισσεύει.
2. Βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολάκι που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε στο τα μικροκύματα για 3 λεπτά στο 50% της ισχύς, ανακατεύοντας ανά λεπτό με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να λιώσουν και να έχετε ένα ομαλό μείγμα. Αφήστε το για 5 λεπτά να κρυώσει.
3. Προσθέστε το λικέρ και τους κρόκους των αυγών στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά.
4. Με ένα μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές αιχμές.
5. Προσθέστε και τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά.
6. Προσθέστε το ένα τρίτο από τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε.
7. Προσθέστε και το υπόλοιπο από το μείγμα των ασπραδιών και ανακατέψτε μαλακά.
8. Με ένα κουτάλι μοιράστε το μείγμα στα δύο φορμάκια και σκεπάστε με τη διάφανη μεμβράνη που περισσεύει.
9. Βάλτε τα φορμάκια στην κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες μέχρι να παγώσουν οι μους καλά.
10. Ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της μεμβράνης που περισσεύει και σερβίρετε σε πιάτα που έχετε για λίγο βάλει στο ψυγείο. Πασπαλίστε με κακάο και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Mousse μαύρης σοκολάτας με 3 υλικά