Σουπιές με ελιές και ντομάτα
Μια ενδιαφέρουσα συνταγή με σουπιές
Υλικά
1 κιλό σουπιές, µικρές
380 γρ. κρεµµυδάκια, µικρά
250 γρ. ελιές τσακιστές ή νερατζοελιές
250 γρ. ώριμες ντοµάτες
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσετε καλά τις σουπιές, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτετε το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφού βράσει λίγο ακόμη, ρίχνετε το αλάτι, το ελαιόλαδο, τις ντομάτες τριμμένες και το πιπέρι.
Όταν πάρουν βράση, προσθέτετε τα κρεµµυδάκια, καθαρισµένα και κοµµένα στη μέση ή αν είναι πολύ µικρά ολόκληρα. Όταν σχεδόν βράσουν τα κρεµµύδια και οι σουπιές προσθέτετε τις ελιές. Τ
Σε όλη τη διάρκει του μαγειρέματος, η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τη μέτρια.