Ζουμερές αγκινάρες με προσούτο
Ένα λαχανικό που δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε σαν κυρίως συστατικό ενός γεύματος είναι η αγκινάρα και όλο αυτό μόνο και μόνο επειδή ποτέ δεν μας δόθηκε χρόνος να την γνωρίσουμε καλύτερα. Δοκιμάστε να την συνδυάσετε με προσούτο και γευτείτε τον πλούσιο συνδυασμό.
Υλικά
6 καρδιές αγκινάρας
4 σκελίδες σκόρδο
200γρ. προσούτο
50γρ. λικέρ
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προετοιμάστε τις αγκινάρες, κόβοντας τα κοτσάνια και κρατώντας τον καρπό με τα φύλλα. Βάλτε τις αγκινάρες να μαλακώσουν και να κρατήσουν το χρώμα τους σε νερό με ξίδι.
2.Γεμίζετε με αλατισμένο νερό μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε τις αγκινάρες να βράσουν για 30 λεπτά.
3.Αφού τις στραγγίσετε, τις στεγνώνετε και τις κόβετε στα τέσσερα. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε το προσούτο και το σκόρδο. Τα αφήνετε να κάψουν για λίγα λεπτά.
4.Πορσθέστε τα κομμάτια αγκινάρας, και ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
5.Σβήστε με το λικέρ και αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά. Τελειώστε με αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως