Φασολάκια στον φούρνο
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια νόστιμη παραλλαγή επάνω στην κλασική συνταγή των αγαπημένων λαδερών
Υλικά
1 κιλό φασολάκια
3 ώριμες ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε σε μια άνετη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αφού έχετε ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα φασολάκια και τις ντομάτες και ριχνετε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με το γούστο σας. Έχετε υπόψη πως, αν προσθέσετε και πατάτες, ίσως χρειαστείτε επιπλέον αλάτι.
Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύετε καλά, αλλά προσεκτικά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μια ώρα.