Cobbler με βύσσινα
QUEEN.GR
Μια συνταγή για υπέροχη πίτα με βύσσινα που θα λατρέψετε.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια βύσσινα χωρίς κουκούτσι
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
2. Βάλτε το βούτυρο σε ένα ταψί 20x30 εκατοστών. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο ενώ τον προθερμαίνεται για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και μετά αφαιρέστε το από τον φούρνο.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το 1 φλιτζάνι αλεύρι, το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το baking powder.
4. Προσθέστε το γάλα και αναμείξτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το πάνω από το βούτυρο στο ταψάκι χωρίς να ανακατέψετε.
5. Σε ένα καθαρό μπολ ανακατέψτε τα βύσσινα με τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και τη μία κουταλιά αλεύρι και μετά μοιράστε τα ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη στο ταψάκι. Μην ανακατέψετε.
6. Ψήστε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει το γλυκό σας.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: δροσερό ζελέ με κρασί και βύσσινα