Γλυκό: γευστικό παγωτό βανίλια
Γιατί το σπιτικό παγωτό έχει άλλη χάρη.
Υλικά
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 15 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να πήξει (προσοχή στη θερμοκρασία γιατί αν είναι υψηλή τα αυγά σας θα γίνουν ομελέτα).
2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
3. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές και μετά προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα καλά.
4. Ανακατέψτε την στο κρύο μείγμα των αυγών και βάλτε το στο ψυγείο για 8 ώρες.
5. Ανακατέψτε το μείγμα σας και δουλέψτε το στην παγωτομηχανή σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής σας.
Διαβάστε επίσης: