Γλυκό: σοκολατένια μπισκότα με βερίκοκα
Βερίκοκα, ζάχαρη, σοκολάτα και κανέλα σε μια «μπισκοτένια» εκδοχή, ιδανική για να συνοδεύσετε τον καφέ σας το πρωί.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι κοσκινισμένο
1/4 του φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
80 γραμμάρια ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμού και στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και την κανέλα.
3. Προσθέστε τα βερίκοκα, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη ελαφρά επιφάνεια και ζυμώστε τη.
5. Φτιάξτε μια φρατζόλα-ρολό με τη ζύμη, βάλτε τη πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πιέστε ελαφρά από πάνω.
6. Ψήστε για τριάντα λεπτά και μετά αφαιρέστε από το φούρνο.
7. Μόλις κρυώσει ελαφρά κόψτε σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών και ψήστε τες για 12-15 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν.
Διαβάστε επίσης: