Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια, μοτσαρέλα και βασιλικό
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια φρέσκια, χορταστική σαλάτα με φασολάκια
Υλικά
1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια
250 γρ. μικρά μοτσαρελάκια
250 γρ. ντοματίνια
μια χούφτα φύλλα από φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
2 κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάτε καθαρίζοντας τα φασολάκια, προσέχοντας να κόψετε και τις άκρες τους. Αφού τα ξεπλύνετε, μαγειρέψτε τα τόσο που να δαγκώνονται ακόμα. Μην τα αφήσετε να μαλακώσουν υπερβολικά.
Παράλληλα, κόψτε στη μέση τα μοτσαρελάκια και τα ντοματίνια και κόψτε με τα χέρια τα φύλλα του βασιλικού. Ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε τα με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, μπαλσάμικο και λίγο αλάτι. Μόλις γίνουν τα φασολάκια προσθέστε τα στο μπωλ, ανακατέψτε άλλη μια φορά καλά, αλλά προσεκτικά και σερβίρετε.
*Tip
Αν θέλετε τρίβετε λίγη παρμεζάνα