Μύδια Σαχανάκι (όπως στη Σαλονίκη)
Ένας μεζές ξεχωριστός, "σπεσιαλιτέ" της Θεσσαλονίκης
Υλικά
500 γραμμάρια μύδια, καθαρισμένα
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
λίγη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 γρ φέτα
1 κσ μουστάρδα
1/2 σφηνάκι ούζο
1 κσ αλεύρι.
Αλάτι,πιπέρι.
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο (αν σας αρέσει)
Εκτέλεση
Ξεκινάτε βάζοντας ελαιόλαδο να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σωτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε που και που, και τα παρακολουθείτε μέχρι να μαραθούν και τα σβήνετε με το ούζο.
Στην συνέχεια προσθέτετε 3/4 του ποτηριού νερό ζεστό την μουστάρδα, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Μόλις πάρουν μιά -δυό βράσεις προσθέτετε τα μύδια και τα βράζετε για λίγα λεπτά.
Ρίχνετε το αλεύρι, διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό, ανακατεύετε και βάζετε την φέτα σπασμένη σε κομματάκια με το χέρι.
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το σαγανάκι πάνω στη σβηστή εστία, απλώς για να λιώσει λίγο το τυρί. Σερβίρετε με τηγανιτές, φρέσκιες πατάτες και - φυσικά - με ούζο.