Σπαγγέτι με γαλοπούλα και πράσα
Ελαφριά, εύκολη και νόστιμη σπαγγετάδα
Υλικά
500 γρ σπαγγέτι
120 γρ σάλτσα τομάτας
6 φέτες βραστή γαλοπούλα χοντροκομμένη
2 πράσα, το λευκό μέρος τους
κασέρι (ή άλλο πικάντικο κίτρινο τυρί), χοντροκομμένο
ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχίζετε πλένοντας καλά το λευκό κομμάτι από το πράσο, το οποίο στη συνέχεια κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά. Τα αφήνετε να βράσουν 6-8 λεπτά και τα σουρώνετε.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, τα πράσα. Μόλις αυτά μαλακώσουν λίγο, προσθέτετε την γαλοπούλα, την οποία έχετε κόψει σε κύβους. Αφού τα αφήσετε μερικά λεπτά να ροδίζουν ελαφρά, ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε, προσθέτοντας τριμμένο κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.