Tortiglioni με κοτόπουλο και πιπεριές
Μια απλή, χορταστική και νόστιμη συνταγή με κοντά ζυμαρικά
Υλικά
350 γρ Tortiglioni (ή άλλο κοντό ζυμαρικό, όπως πένες ή ριγκατόνι)
300 γρ ντομάτες σε τσαμπί, ώριμες
200 γρ στήθη κοτόπουλου
150 γρ κίτρινες πιπεριές
150 γρ κόκκινες πιπεριές
60 γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία όχι πολύ βαθιά κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μια ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτετε το στήθος του κοτόπουλου, το οποίο προηγουμένως έχετε κόψει σε κύβους σε ελαιόλαδο και το σωτάρετε από όλες τις πλέυρές του.
Βράστε τα Tortiglioni σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι al dente, στραγγίστε, ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανανακτέψτε καλά για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να "δέσουν" τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.