Farfalle με καραβίδες και φακές
Πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή με farfalle που συνδυάζει γη με θάλασσα
Υλικά
350 γρ farfalle (ή και penne rigate)
250 γρ καθαρισμένες μικρές καραβίδες
100 γρ φακές
λίγο σκόρδο
1 δάφνη
1 μικρό καρότο
1 κρεμμύδι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάστε τις φακές σε νερό για τουλάχιστον έξι ώρες (από το προηγούμενο βράδυ, ίσως) και στη συνέχεια βράστε τις σε αλατισμένο νερό με πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο. Βράστε, χωριστά, τις καραβίδες σε αλατισμένο νερό με τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο ολόκληρο. Μην τις αφήσετε να παραβράσουν, λίγα λεπτά αρκούν.
Σουρώστε τις φακές και τις καραβίδες και βάλτε τις μαζί σε μία κατσαρόλα με δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε τις για λίγο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Βράστε τις farfalle σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και ρίξτε τις στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας πιπέρι.
Tip*
Μερικές σταγόνες από λάδι με άρωμα τρούφας (αν έχετε) δίνουν μια έξτρα νότα αρωματική και γευστική. Προσοχή στην ποσότητα όμως. Λίγες σταγόνες αρκούν.