Γλυκό: παγωτάκια γιαουρτιού με φρούτα του πάθους και βατόμουρα

Γλυκό: παγωτάκια γιαουρτιού με φρούτα του πάθους και βατόμουρα

Ένα γλύκισμα πολύ δροσερό με φρουτώδη γεύση και χωρίς πολλές θερμίδες.

Υλικά
1 και 1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα που έχετε αποψύξει)
4 φρούτα του πάθους

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το γιαούρτι και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και μοιράστε μετά το μείγμα σε δύο μπολ.
2. Σε ένα σουρωτήρι πιέστε τα βατόμουρα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θα σας δώσουν περίπου 1/4 του φλιτζανιού κοσκινισμένο πουρέ από βατόμουρα.
3. Ανακατέψτε καλά τον πουρέ των βατόμουρων στο ένα μπολ με το μείγμα γιαουρτιού.
4. Στο άλλο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού προσθέστε την πούλπα από τα φρούτα του πάθους και ανακατέψτε πολύ καλά.
5. Σε τέσσερα φορμάκια για παγωτό μοιράστε το μείγμα γιαουρτιού με τα βατόμουρα και σε άλλα τέσσερα εκείνο με τα φρούτα του πάθους. Χώστε στη μέση του καθενός από ένα ξυλάκι παγωτού και βάλτε τα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσουν.
6. Για να τα ξεφορμάρετε βάλτε τα κάτω από χλιαρό νερό για 5 δευτερόλεπτα και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα

Γλυκό: απολαυστικό παγωτό πορτοκάλι

Γλυκό: γευστικό παγωτό βανίλια