Γλυκό: λαχταριστά τρουφάκια με καφέ
Δύο από τις γεύσεις που λατρεύουμε. Καφές και σοκολάτα σε έναν μοναδικό συνδυασμό.
Υλικά
200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 36% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
1/4 του φλιτζανιού τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε στο 50% της ισχύς για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά ανακατεύοντας κάθε λεπτό με ένα κουτάλι.
2. Προσθέστε τη σκόνη του καφέ, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει η ζύμη.
3. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.
4. Φτιάξτε σοκολατένιες μπάλες με το παγωμένο μείγμα χρησιμοποιώντας για κάθε τρουφάκι δύο κουταλιές του γλυκού περίπου ζύμη.
5. Ρίξτε σε ένα ρηχό πιάτο την τρούφα σοκολάτας και κυλήστε τις μπαλίτσες που φτιάξατε πάνω της.
6. Τακτοποιήστε τα τρουφάκια πάνω στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί, βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης: