Λαχταριστό ψητό φαγγρί με σπιτική σάλτσα pesto
Μια νόστιμη ιταλική συνταγή με ψάρι στο φούρνο
Πότε θα φάμε φρέσκο, πεντανόστιμο ψαράκι αν όχι το καλοκαίρι; Ξεκινήστε τον Αύγουστο με τον πιο υγιεινό και νόστιμο τρόπο.
Υλικά
1 φαγγρί 1 περίπου κιλού, ολόκληρο
αλάτι, πιπέρι
λαδολέμονο για το άλειμμα στο γκριλ
Για την σάλτσα πέστο:
1 σκελίδα σκόρδο
μια μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού
½ κούπακουκουνάρι
3 κσ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε (αν δεν σας το έχει κάνει ο ιχθυοπώλης ή ο ψαράς) καλά το ψάρι και το πλένετε. Αφού το στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας, το αλατοπιπερώνετε και το αλείφετε με λίγο λαδολέμονο.
2. Ετοιμάζετε τον φούρνο στο γκριλ. Ψήνετε το ψάρι για 5΄-6΄περίπου από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος. Κατά διαστήματα το αλείφετε με λαδολέμονο. Το βγάζετε από το γκριλ και το κρατάτε ζεστό.
3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο: Χτυπάτε το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
4. Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με τη σάλτσα πέστο.
Tip: Ταιριάζει υπέροχα με βραστά, άγρια, χόρτα ή και με βραστά πατζαρόφυλλα