Γλυκό: ιδιαίτερο ζελέ λεμόνι
Μια όχι τόσο συνηθισμένη, αλλά εύκολη συνταγή για δροσερό ζελέ λεμόνι.
Υλικά
Λεπτοτριμμένο ξύσμα και χυμός από 9 λεμόνια
130 γραμμάρια ζάχαρη
400ml λεμονάδα
6 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τη φλούδα, το χυμό, τη ζάχαρη και τη λεμονάδα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά για να μαλακώσουν.
4. Χύστε την περίσσεια του νερού και προσθέστε τη ζελατίνη στο μείγμα λεμονιού.
5. Ανακατέψτε πολύ καλά για να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
6. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια σουρώστε το σε μια μεγάλη κανάτα.
7. Μοιράστε το σε μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για μία νύχτα.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: υπέροχες μπάρες λεμονιού