Ζυμαρόπιτα Θεσπρωτίας
Η ζυμαρόπιτα είναι μια γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή, που θα σας "σώσει" αν προκύψει έκτακτη ανάγκη
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
3 αυγά
1 κούπα λάδι
200 γραμ. φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχίστε ανακατεύοντας το αλεύρι με τα δύο αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και νερό. Το μείγμα πρέπει να γίνει ένας χυλός.
Στη συνέχεια σπάτε με το χέρι την περισσότερη φέτα και την ανακατεύετε και αυτή μέσα στον χυλό ώστε να μοιραστεί παντού.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί και απλώνετε το χυλό, ώστε να σχηματίσει ένα στρώμα περίπου 2 δάχτυλα σε πάχος. Αφού χτυπήσετε σε ένα μπωλ ένα αυγό, το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη φέτα, το ρίχνετε πάνω από τον απλωμένο χυλό.
Το ψήνετε στους 180 - 200 C μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ρόδινο χρώμα.