Νιόκι με ραγού Σαρδηνίας
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια πεντανόστιμη, ρουστίκ συνταγή από τη Σαρδηνία
Υλικά
350 γρ Gnocchi (Νιόκι)
500 γρ ζωμό κρέατος
400 γρ φρέσκες, ώριμες ντομάτες
200 γρ κιμά
50 γρ λαρδί
1 σκελίδα σκόρδο
Βασιλικός
Πεκορίνο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το λαρδί, βάλτε το σε μία κατσαρόλα, βάλτε στη φωτιά και μόλις λιώσει το λίπος, προσθέστε τη σκελίδα σκόρδο και αφήστε το ξανθύνει. Προσθέστε το κρέας και αφήστε το να ροδίσει.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τρία ή τέσσερα φύλλα βασιλικού. Βράστε για 30 λεπτά.
Βράστε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, σοτάρετέ τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένο πεκορίνο.
Related
Bloggers
01
10