Γλυκό: εύκολη πίτα με φράουλες και μούρα
Το καλοκαίρι τα ιδανικά γλυκά πέρα από τα παγωτά, τα σορμπέ και τα γλυκά ψυγείου είναι εκείνα που έχουν φρούτα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια πίτα (cobbler) με όλες τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τη λαχταριστή γεύση των μούρων;
Υλικά
900 γραμμάρια φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
340 γραμμάρια μαύρα μούρα
340 γραμμάρια κόκκινα μούρα
1 και 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού χονδρό αλάτι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 και 1/2 ραβδί ανάλατο, λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
1. Ξεκινήστε με τη γέμιση ανακατεύοντας τα δύο είδη μούρων με τις φράουλες τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αφήστε τα για 10 λεπτά να ξεκουραστούν τα υλικά
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το baking powder και το αλάτι.
4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με τα υγρά συστατικά σε αυτό με τα ξηρά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα. Η ζύμη σας είναι έτοιμη.
6. Απλώστε τη γέμιση σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 23x33 εκατοστά περίπου.
7. Από πάνω απλώστε με ένα κουτάλι τη ζύμη αφήνοντας μικρά κενά και μετά ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα μέχρι τα φρούτα να βράζουν καλά και η ζύμη να έχει ψηθεί.
8. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει για μία ώρα και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα