Σαλάτα αλμύρα με αντσούγιες, τόνο και ελιές
Μια χορταστική, δροσερή σαλάτα με αλμύρα και "μυρωδιά" θάλασσας
Υλικά
500 γραμμ. αλμύρα, καθαρισμένη
2 πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες, κομμένες σε κύβους
8 μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση
6 αντσούγιες, χωρίς το κόκαλο, χοντροκομμένες
1 κονσέρβα τόνου
2-3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα χόρτα για ένα δεκάλεπτο περίπου. Αμέσως μόλις τα βγάλετε, μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Στραγγίστε τα και αφήστε τα σε μια καλή στρώση απορροφητικού χαρτιού για να στεγνώσουν. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις αντσούγιες και τον τόνο και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε σε άλλη σαλατιέρα ή πιατέλα, ρίχνετε από επάνω τα χόρτα και τελειώνετε με τον σπασμένο τόνο και τις αντσούγιες. Μια δόση ελαιολάδου, τριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.