Ιταλικό αλμυρό μιλφέιγ με ψητά λαχανικά και πεκορίνο
Μια πρωτότυπη, νόστιμη ιταλική πίτα λαχανικών με τυρί
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
300 γρ. μανιτάρια άγρια, κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές πορτοκαλί ή κόκκινες, κομμένες σε λωρίδες
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
300 γρ. πεκορίνο, τριμμένο ή σε φλύδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
100 ml λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2-3 κσ βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Αρχίζετε κόβοντας από το κάθε φύλλο σφολιάτας 6 δίσκους ζύμης και τους τοποθετείτε σε μεγάλη λαμαρίνα. Τους ψήνετε στους 220°C, αφού τους τρυπήσετε με πιρούνι, 20'-25', μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το βασιλικό και το αλατοπίπερο.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ψήνετε 10' τα λαχανικά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Ανακατεύετε τα ψημένα λαχανικά με τα μανιτάρια. Στρώνετε πάνω σε ένα δίσκο σφολιάτας μερικά λαχανικά και πασπαλίζετε με τυρί. Τοποθετείτε το δεύτερο δίσκο και κατόπιν βάζετε πάλι λαχανικά και τυρί. Τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο και πασπαλίζετε με τυρί.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας άλλα 3 αλμυρά μιλφέιγ. Τα ψήνετε για 2'-3' μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και τα σερβίρετε.