Pappardelle με σκόρδο, ελαιόλαδο και αντσούγιες
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια απίστευτα γρήγορη, αρωματική και νόστιμη συνταγή ζυμαρικών
Υλικά
250 γρ Παπαρδέλες
25 γρ φιλέτα αντσούγιας
3 φετούλες σκόρδο
4 κσ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
λίγος μαιντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχίζετε ψιλοκόβοντας το σκόρδο και ροδίζοντάς το ελαφρά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει και βγάζει εντονότερα τα αρώματά του, προσθέστε τις ψιλοκομμένες αντσούγιες και κατεβάστε από τη φωτιά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τις παπαρδέλες. Σουρώστε τις και περιχύστε τις με τη σάλτσα με ελαιόλαδο, σκόρδο και αντσούγιες, προσθέστε μία κουταλιά από το νερό στο οποίο βράσατε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε καλά και διακοσμείστε (αν θέλετε) με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips*
Μπορείτε να προσθέσετε μαύρες ελιές ή και μερικά ντοματίνια τσέρι (ολόκληρα) στη συνταγή. Το τυρί δεν προτείνεται, όμως ανάλογά με το γούστο σας, μπορείτε να τρίψετε μια καλή παρμεζάνα.