Κουνουπίδι γιαχνί
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια νόστιμη, υγιεινή και εύκολη συνταγή με κουνουπίδι
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι, με "σπασμένα" τα άνθη του
2 καρότα σε φέτες και κομμένα στη μέση
1 πατάτα κομμένη καρέ
1 κον κασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
2, περίπου, ποτήρια νερό
λάδι
Εκτέλεση
Αρχίζετε βάζοντας περίπου ένα δάχτυλο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κουνουπίδι μέχρι αυτό να ροδίσει.
Tο βγάζετε και ρίχνετε τα καρότα,τα τσιγαρίζετε και αυτά και τα βγάζετε. Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες.
Όταν τελειώσετε το τσιγάρισμα των λαχανικών, αδειάζετε το λάδι και βάζετε φρέσκο.
Εκεί τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά που στο μεταξύ έχουν στραγγίξει από το πολύ λάδι.
Προσθέτετε τη σάλτσα,αλάτι,πιπέρι,το σέλινο και νερό αρκετό για να σκεπάσει απλώς τα λαχανικά.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί ανακάτεμα, προτιμήστε να ανακινήσετε την κατσαρόλα, κρατώντας τη καλά από τα χερούλια. Αυτό γιατί, αν το κάνετε με κουτάλα, θα διαλύσετε τα λαχανικά.