Μοσχαράκι με φασολάκια πλατιά και χάντρες
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Ένα "πλούσιο", νόστιμο και χορταστικό φαγητό που συνδυάζει κρέας και λαχανικά
Υλικά
450 γρ. φασολάκια πλατιά
450 γρ. φασολάκια χάντρες
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μερίδες
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
3 ποτήρια νερό
αλάτι-πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχίζετε καθαρίζοντας, πλένοντας και στραγγίζοντας τα κομμάτια του κρέατος. Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνετε τα πλατιά φασολάκια μαζί με τις χάντρες, το χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι-πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Κατόπιν, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά.