Casarecce με μπρόκολο και σπεκ
Μια ιταλική συνταγή, ρουστίκ, νόστιμη και με ελάχιστα υλικά
Υλικά
500 γρ Casarecce (ή άλλο "κοντό" ζυμαρικό)
800 γρ μπρόκολο
100 γρ σπεκ
1 κρεμμύδι
Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
Παρμεζάνα
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι, αφού το ψιλοκόψετε, και το σπεκ, για 4 λεπτά.
Παράλληλα βράζετε, ελαφρά το μπρόκολο. Μόλις είναι έτοιμο το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά.
Βράζετε τα Casarecce σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίζετε μόλις γίνουν al dente και τα σοτάρετε με λίγο βούτυρο, μία κουτάλα νερό από αυτό που έβραζαν τα ζυμαρικά. Ρίχνετε μέσα τη "σάλτσα" με το σπεκ και το μπρόκολο και ανακατεύετε ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα.
Σερβίρετε γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.