Cheesecake με γιαούρτι και φιστίκια Αιγίνης
Ένα υπέροχο, δροσερό γλύκισμα με άρωμα Ελλάδας.
Υλικά
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
4 φύλλα ζελατίνης
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
120 γραμμάρια ζάχαρη
600 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
500 γραμμάρια γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς
4 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας ανάλατα, χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
1. Στρώστε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας με τσέρκι με διαφανή μεμβράνη.
2. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ καλά και μετά ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το βούτυρο. Πιέστε καλά το μείγμα των μπισκότων στη φόρμα και βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
3. Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για πέντε λεπτά και στραγγίξτε τα.
4. Σε μια κατσαρόλα μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
5. Πιέστε τα φύλλα ζελατίνης να φύγει το έξτρα νερό και ρίξτε τα στην κατσαρόλα. Απομακρύνετέ την από το μάτι της κουζίνας.
6. Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Προσθέστε το μείγμα χυμού πορτοκαλιού, το ξύσμα και το ανθόνερο και ανακατέψτε καλά.
7. Χύστε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, στρώστε το καλά και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για μία νύχτα.
8. Ακριβώς πριν σερβίρετε περιχύστε με το μέλι και πασπαλίστε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: κέικ με φιστίκια Αιγίνης