Φιλέτο ψαριού-εξπρές με κρούστα από τραγανά πατατάκια
Ευφάνταστο, πρωτότυπο, απίστευτα νόστιμο και τραγανό και, το καλύτερο, γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο με εντελώς βασικά υλικά. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και σίγουρα δε θα παραμελήσετε ποτέ ξανά το ψάρι σας.
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου (ή άλλου λευκού ψαριού)
2κ.γ. μαγιονέζα καλής ποιότητας
1/8κ.γ. αλάτι
1 πακέτο πατατάκια με γεύση αλάτι και ξίδι, τριμμένα (ιδανικά, είτε κυματιστά είτε πατατάκια φούρνου)
1/2 κούπα ελαφριά ranch dressing (θα τη βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C
2. Μοιράστε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και απλώστε 1/2κ.γ. μαγιονέζα πάνω στο καθένα, αλατίζοντάς τα ελαφρά.
3. Πιέστε ελαφρά 2κ.σ. τριμμένα πατατάκια πάνω σε κάθε φιλέτο.
4. Ψήστε το ψάρι για 10 λεπτά στους 200C, ή μέχρι να κόβετε εύκολα με το πιρούνι. Σερβίρετέ το με το ranch dressing και απολαύστε.