Καυτερή σος με τσίλι για να βουτάτε τα τηγανιτά σας
Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνετε πιο πικάντικο ένα βαρετό πιάτο και να ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας είναι να το συνοδεύσετε με μία σος φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Από τηγανιτό κοτόπουλου και τηγανιτό ψάρι μέχρι τα διάφορα σνακς όπως πατατάκια, μία σος με έντονη γεύση θα δώσι άλλο χρώμα στο φαγητό σας και στον ουρανίσκο σας.
Υλικά
50γρ ξύσμα τζίντζερ (μπορείτε και σε σκόνη)
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
χυμός από 1 λάιμ
1 κουτ. γλυκού κολίανδρο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μέντα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα υλικά και την μία πιπεριά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για πολύ λίγο. Προσθέστε πολύ λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε πάλι. Δοκιμάστε και αν θέλετε η σος να γίνει πιο καυτερή προσθέστε και την άλλη πιπεριά τσίλι.
2. Σερβίρετε σε ένα μπολάκι και βουτήξτε τις τηγανητές σας κοτομπουκίτσες αμέσως.
Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour