Σπαγγέτι με ψητά ντοματίνια, δυόσμο και αρακά
Ελαφριά, εύκολη και μυρωδάτη μακαρονάδα
Υλικά
500γρ. σπαγγέτι Νο 6
400γρ. ντοματίνια ψητά στο φούρνο
250γρ. κατεψυγμένο ή φρέσκο αρακά
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο αλάτι και πιπέρι πράσινο
2-3 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά al dente. Παράλληλα, βράζετε τον αρακά, τον σουρώνετε και τον ρίχνετε στα σπαγγέτι.
Προσθέτετε τα ψημένα ντοματίνια, στον φούρνο, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και το δυόσμο. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και, προαιρετικά, τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
*Tip
Ντοματίνια ψητά στο φούρνο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 130οC. Κόβετε τα ντοματίνια στην μέση, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Τα ψήνετε για 1 ώρα περίπου.