Γλυκό: κλασική σοκολατένια mousse
Μια κλασική συνταγή για mousse μαύρης σοκολάτας.
Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ψιλοκομμένη
25 γραμμάρια βούτυρο
3 αυγά μοιρασμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς για πέντε λεπτά.
2. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε τους κρόκους και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της σοκολάτας (μην το παρακάνετε γιατί θα «σκληρύνει»).
3. Με ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή κρέμα.
4. Προσθέστε τη μισή στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη.
5. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχετε μια ελαφριά μαρέγκα.
6. Προσθέστε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε και την υπόλοιπη.
7. Μοιράστε σε έξι ποτήρια, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 ώρες.
Διαβάστε επίσης: