Σαλάτα με 3 "μαρούλια", τόνο, πιπεριές Φλωρίνης και καλαμπόκι
Πλούσια, δροσερή και υγιεινή σαλάτα, καλή πρόταση και για ελαφρύ γεύμα
Υλικά
3 διαφορετικές πράσινες "σαλάτες" (μαρούλι, φριζέ, ρόκα πχ)
3 πιπεριές Φλωρίνης (μουλιασμένες σε αλάτι και ξύδι) κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
100 γρ καλαμπόκι (φρέσκο ή και από κονσέρβα)
6 κσ ελαιόλαδο
2 κσ ξύδι Balsamico
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τις σαλάτες, προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, το καλαμπόκι και τον τόνο, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε καλά.
*Tips
Αν θέλετε να προσθέσετε μερικές επιπλέον μυρωδιές, μπορείτε να ψιλοκόψετε δυόσμο ή και λίγα καπαρόφυλλα.