Απίστευτες μικρές μαρέγκες με σοκολάτα

Λίγος παριζιάνικος αέρας για ένα γλυκό Σάββατο.

Μέχρι πριν δοκιμάσουμε αυτήν τη συνταγή πιστεύαμε πως οι μαρέγκες δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες.

Υλικά
2 ασπράδια αυγών
1/2 φλιτζάνι (100γραμμάρια) ζάχαρη
1 πρέζα κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 120C και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
2. Με το μίξερ χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν μαλακές αιχμές.
3. Σιγά σιγά προσθέστε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να έχετε μια μαρέγκα παχιά και γυαλιστερή και η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.
4. Προσθέστε την κρέμα ταρτάρ και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ, φτιάξτε μαρεγκάκια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι οι μαρέγκες σας να στεγνώσουν. Σβήστε το φούρνο, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήστε τα γλυκάκια σας να κρυώσουν τελείως.
6. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
7. Με ένα μαχαίρι βάλτε λίγο από τη λιωμένη σοκολάτα στη βάση κάθε μαρέγκας και αφήστε τες πάνω σε μία σχάρα να στεγνώσουν για 30 λεπτά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης