Γλυκό: κέικ λεμονιού με καρύδα
Ένα υπέροχο γλύκισμα, ιδανικό για να συνοδεύσετε το τσάι σας.
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα λεμονιού
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) απλό αλεύρι
1/4 του φλιτζανιού (40 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 του φλιτζανιού (20 γραμμάρια) τριμμένη ψίχα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας γάλα καρύδας σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα.
3. Με ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας κάθε φορά καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Προσθέστε τα δύο είδη αλευριού, την καρύδα, το γάλα καρύδας σε σκόνη και το χυμό λεμονιού και να ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν καλά.
6. Χύστε τη ζύμη με ένα κουτάλι στη φόρμα και με μια σπάτουλα ισιώστε την επιφάνεια από πάνω.
7. Ψήστε για 25 λεπτά περίπου και αναποδογυρίστε τα σε μια σχάρα να κρυώσει το κέικ σας.
8. Αν θέλετε από πάνω απλώστε αυτό το εύκολο στην παρασκευή γλάσο λεμονιού.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: σοκολατένιο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας