Γλυκό: mousse λευκής σοκολάτας με βατόμουρα
Ένα ανάλαφρο γλυκό, που οι λάτρεις της λευκής σοκολάτας θα αγαπήσουν.
Υλικά
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Νιφάδες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί και με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Απομακρύνετε το πυρίμαχο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα από την εστία θερμότητας.
2. Προσθέστε τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν τα δύο υλικά πλήρως.
3. Με ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να αρχίσουν να διαμορφώνονται μαλακές αιχμές. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μαλακά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Χτυπήστε με το μίξερ ελαφρά τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μέχρι να σφίξουν και να σχηματίσουν σκληρές αιχμές. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα σας να γυαλίσει.
5. Προσθέστε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μαλακά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά και επαναλάβετε με την υπόλοιπη.
6. Με ένα πιρούνι λιώστε ελαφρά τα βατόμουρα σε ένα μικρό μπολ (αν είναι φρέσκα τα βατόμουρα πατήστε τα πολύ ελαφρά). Προσθέστε τα στη μους και ανακατέψτε μαλακά (το μείγμα σας θα μοιάζει με λευκό μάρμαρο με βυσσινί νερά).
7. Μοιράστε τη μους σε έξι ποτήρια ή μπολ (375 ml χωρητικότητας το καθένα) και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σφίξει η μους.
8. Πασπαλίστε με νιφάδες λευκής σοκολάτας και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: κλασική σοκολατένια mousse
Γλυκό: ιδιαίτερα «τρουφάκια» λευκής σοκολάτας
Γλυκό: σφηνάκια λευκής σοκολάτας