Γλυκό: τρουφάκια με ρούμι και σταφίδες
Λαχταριστές σοκολατένιες μπουκίτσες που μπορείτε να διακοσμήσετε, όπως εσείς επιθυμείτε.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες καστανές σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
400 γραμμάρια κουβερτούρα με 63% περιεκτικότητα σε κακάο
395 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
200 γραμμάρια ψημένα φιστίκια μακαντέμια, ψιλοκομμένα
Τρούφα σοκολάτας
Κακάο σε σκόνη
200 γραμμάρια δάκρυα μαύρης σοκολάτας
200 γραμμάρια δάκρυα λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε σε ένα μπολ το ρούμι και τις σταφίδες και αφήστε τα για 10 λεπτά.
2. Λιώστε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τη καλά σε ένα μεγάλο μπολ με το γάλα.
3. Προσθέστε τις μαριναρισμένες στο ρούμι σταφίδες, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
4. Στρώστε σε ένα δίσκο ή ταψάκι αντικολλητικό χαρτί. Φτιάξτε μπαλάκια από το μείγμα που έχετε στο ψυγείο.
5. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα. Το μόνο που μένει είναι να τα διακοσμήσετε. Λιώστε σε μπεν μαρί τα δάκρυα λευκής σοκολάτας και σε άλλο μπολάκι τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας. Κυλήστε τα μπαλάκια στη σκόνη κακάο, ή στα ψιλοκομμένα μακαντέμια ή στην τρούφα σοκολάτας. Άλλα βουτήξτε τα στη μαύρη σοκολάτα και μετά με ένα πιρούνι περιχύστε τα με γραμμές λευκής σοκολάτας.
6. Όταν είναι όλα σας τα τρουφάκια έτοιμα βάλτε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρετε. Αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για να διατηρηθούν ακόμη περισσότερο καιρό.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: ιδιαίτερα «τρουφάκια» λευκής σοκολάτας