Κολοκυθόπιτα με κιμά
Μια χορταστική παραλλαγή της κολοκυθόπιτας
Υλικά
850 γρ φύλλο για πίτες
1 ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
250 γρ φέτα τριμμένη
5 αυγά
αλάτι- πιπέρι - άνηθο
125 γρ σπορέλαιο και 125 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σοτάρετε τον κιμά με λίγο βούτυρο μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε για 10 λεπτά να σωθούν τα υγρά του. Κατεβαστέ από την φωτιά και ρίξτε τα αυγά χτυπημένα και τη φέτα.
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Αλατίστε και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι.
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 36 εκ). Στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώστε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα 2/3 του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού, ώστε το φύλλο να εξέχει λίγο.
Στρώστε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο αλλά καλύπτοντας το μέρος του ταψιού που πριν έμεινε ακάλυπτο. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά.
Απλώστε τα μισά κολοκυθάκια βουτυρώνοντας ελαφρά, πασπαλίστε με λίγο άνηθο, κατόπιν στρώστε το μισό κεφαλοτύρι και το μισό κιμά. Επαναλάβετε τις στρώσεις τελειώνοντας με τον κιμά.
Σκεπάστε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και στρώνοντάς τα λίγο σουρωμένα. Κλείστε την πίτα διπλώνοντας στριφτά προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν. Χαράξτε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 60 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Μόλις βγάλετε την πίτα από το φούρνο ραντίστε την με λίγο νερό βρύσης και σκεπάστε την με μία πετσέτα κουζίνας. Αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την ξεσκεπάσετε.