Γλυκό: μαύρα ζελέ με καφέ και κρέμα
Ένα ιδιαίτερο γλυκό, εντυπωσιακό στην όψη και έντονο στη γεύση που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τη γεύση του καφέ.
Υλικά
125 ml (1/2 φλιτζάνι) Tia Maria λικέρ ή Kahlua
25 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη
750 ml (3 φλιτζάνια) δυνατό καφέ φίλτρου
300 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια τριμμένη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
1. Βάλτε το λικέρ και 25 ml νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
2. Προσθέστε τον καφέ και αφήστε το μείγμα να κρυώσει τελείως.
3. Μοιράστε το σε έξι μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
4. Σε ένα μπολ αναμείξτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ασπράδι και χτυπήστε τα καλά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές.
5. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
6. Βάλτε κάθε μπολ κρύου ζελέ (όταν είναι έτοιμα) σε ζεστό νερό για λίγο και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε κάθε ζελέ με μια κουταλιά από την κρέμα και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: εύκολα κεκάκια με σύκα και καφέ