Ινδικό κοτόπουλο Tikka Masala

Ινδικό κοτόπουλο Tikka Masala

Μια πεντανόστιμη, εξωτική συνταγή με κοτόπουλο

Υλικά

2 ½ κιλά περίπου κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ή φιλέτο, ή μπουτάκια κοτόπουλου
1 κγ τσίλι σε σκόνη
Αλάτι
Χυμό από 1 λεμόνι

Για το μαρινάρισμα

1 κούπα γιαούρτι στραγγιχτό
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
2 κσ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο
4 κσ Garam Massala
4 ολόκληρα μαύρα πιπέρια
2 κόκκινες πιπερίτσες καυτερές τσίλι



Για τη σάλτσα

3 κσ λάδι
½ κγ γαρύφαλλο τριμμένο
5 σποράκια κακουλέ σπασμένα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κσ Garam Massala
1 κγ κουρκουμά
1 κσ κύμινο
1 κσ σκόνη κόλιανδρο
½ κγ τσίλι σε σκόνη 400γραμμ.
1 Τριμμένη φρέσκια τομάτα, ή τυποποιημένη
2 κσ μαύρη ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος μαγειρικής, ή γιαούρτι (προαιρετικά)
3 κσ τρίμμα αμυγδάλων, ή κάσιους
Αλάτι


Εκτέλεση

Αρχίζετε ψιλοκόβοντας τον κόλιανδρο, κρατώντας λίγο για διακόσμηση. Βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, εκτός από το γιαούρτι στο μπλέντερ και τα κάνετε μια πάστα. Βάζετε την πάστα σε ένα μπολ, το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη και όταν πλησιάζει η ώρα του φαγητού, ανάψτε το γκριλ. Περάστε τα κομμάτια του μαριναρισμένου κοτόπουλου στα καλαμάκια, ακουμπήστε τα στη καυτή σχάρα του φούρνου και βάλτε από κάτω το ταψί του φούρνου για να μη στάζει και σας λερώσει. Τοποθετήστε τα στη μεσαία θέση και ψήστε τα, γυρίζοντας τα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα, ρίξτε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το γαρύφαλλο και το κακουλέ. Ανακατέψτε τα για 2-3 λεπτά και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέτετε τη Garam Massala, το κουρκουμά, το κύμινο, το κόλιανδρο, το τσίλι και λίγο νερό.
Βράστε τα για 3 λεπτά και προσθέστε τη τομάτα, τη μαύρη ζάχαρη και το τρίμμα των αμυγδάλων. Τα ανακατεύετε και τα βράζετε μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή σάλτσα.
Βγάζετε το κοτόπουλο από τα καλαμάκια, το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα, το ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου μέσα στη σάλτσα.
Προσθέτετε τη κρέμα, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.
Το σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με τον φρέσκο κόλιανδρο που είχατε κρατήσει.

*Tip
Συνοδεύεται εξαιρετικά με λευκό ρύζι Basmati ή, (αν έχετε ένα κατάστημα ινδικών προιόντων στην περιοχή σας και μπορέσετε να βρείτε) με πίτες Naans.