Γλυκό: φοντάν σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς πολλές τύψεις.
Υλικά
170 γραμμάρια μαλακωμένο τυρί σε μορφή κρέμας
60 γραμμάρια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σπασμένη σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι υποκατάστατο ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
Εκτέλεση
1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει.
2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το κρεμώδες τυρί, τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη γλυκαντική ουσία μέχρι να έχετε ένα μαλακό ομοιογενές μείγμα.
3. Προσθέστε τα τεμαχισμένα καρύδια πεκάν και ανακατέψτε.
4. Στρώστε σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκατοστών αλουμινόχαρτο.
5. Χύστε το μείγμα στο ταψί, καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
6. Κόψτε σε δεκαέξι τετράγωνα και σερβίρετε όσο ακόμη τα φοντάν σας είναι δροσερά.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: φοντάν λευκής σοκολάτας με μοσχολέμονο