Τραγανές μπρουσκέτες με... σοκολάτα!
Οι κλασικές, ιταλικές μπρουσκέτες σε μια εναλλακτική συνταγή που σίγουρα δεν τη βλέπεις (πόσο μάλλον δοκιμάζεις) κάθε μέρα. Πιστέψτε μας, όμως, πρόκειται για το τέλειο ορεκτικό και σίγουρα ένα που θα εντυπωσιάσει. Το αλάτι ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας, ενώ αν θέλετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας και θαλασσινό αλάτι.
Υλικά
10 φέτες μπαγκέτας, κομμένες διαγωνίως
λίγο ελαιόλαδο
140γρ. μαύρη σοκολάτα (60% με 70% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη
1/4κ.γ. αλάτι
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (προεραιτικά)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
2. Καλύψτε τις φέτες ελαφρά με ελαιόλαδο και απλώστε τις σε ένα αντικολλητικό φύλλο. Βάλτε τις στο φούρνο για 3 λεπτά από τη κάθε πλευρά, ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Βγάλτε τις από το φούρνο.
3. Ρίξτε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120C.
4. Ρίξτε πάνω σε κάθε φέτα περίπου 1μιση κουταλιά της σούπας σοκολάτα και ψήστε τις για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Πασπαλίστε τις με λίγο αλάτι και διακοσμήστε τις με ροδέλες πορτοκαλιού, αν θέλετε. Σερβίρετέ τις ζεστές.