Φιλέτο λαβράκι με τζίντζερ και τσίλι
Μια υγιεινή, νόστιμη και με μια εξωτική πινελιά συνταγή με ψάρι
Υλικά
8 φιλέτα λαβράκι με το δέρμα
Για τη μαρινάδα
3 κσ σησαμέλαιο
2 κσ μηλόξιδο
1 κσ ζάχαρη μαύρη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κγ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
Για το σερβίρισμα
100γρ. αρακά
200γρ. φασολάκια στρογγυλά
1 κσ παπαρουνόσπορο
Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και βάζετε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Τοποθετείτε τα φιλέτα, με την πλευρά του δέρματος από πάνω, σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και περιχύνετε με τη μαρινάδα. Ψήνετε για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με φασολάκια και αρακά στον ατμό, που τα έχετε πασπαλίσει με παπαρουνόσπορο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.