Γλυκό: κουλουράκια με σταφίδες και κανέλα
Μια συνταγή για υπέροχα και μυρωδάτα κουλουράκια με κανέλα και σταφίδες.
Υλικά
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 αβγά
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 του φλιτζανιού γάλα
3/4 του φλιτζανιού σταφίδες
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μαλακή μους.
3. Προσθέστε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας συνέχεια μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα και στο τέλος το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
5. Προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε.
6. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Φτιάξτε κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας σας και τοποθετήστε τα πάνω στο χαρτί.
7. Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: μπισκότα με λευκή σοκολάτα